A clevelandi rém az őrök miatt lett öngyilkos

Az őrök nem tettek eleget a félóránkénti ellenőrzési kötelezettségüknek, ezért tudta felakasztani magát Arial Castro, a clevelandi rémként elhíresült emberrabló, ismerteti a BBC alapján az Index egy közelmúltban lezárult vizsgálat eredményét. Az ellenőrzési dokumentációt meghamisították.

A nyilvánosságra hozott videofelvételen látszik, hogy a szolgálatban lévő két börtönőr legalább nyolc alkalommal mulasztotta el a fogoly ellenőrzését az öngyilkosság előtti órákban. A körülményeket még vizsgálják. Egyelőre az is elképzelhető, hogy Arial Castro nem szándékosan ölte meg magát, hanem halálát fojtogatós szexuális játék okozta.

Ariel Castro szeptember elején lett öngyilkos, alig egy hónappal azután, hogy 1000 év börtönre ítélték. Castrót korábban a tárgyalás idején egy börtön olyan szárnyában tartották fogva, ahol az öngyilkossági hajlamú elítélteket tartották. Miután elítélték, egy másik börtönbe szállították át, ahol viszont már nem kapott speciális cellát. Ezért reklamált többször a családja és az ügyvédje is, de a börtön nem engedett a kérésnek.

Castro továbbra is kiemelt védelem alatt állt, és félóránként ellenőrizték, de hivatalosan nem kezelték öngyilkosgyanúsként. Amint megtalálták a holttestét, megpróbálták újraéleszteni, de nem sikerült.

Az 53 éves férfi több mint egy évtizedig tartott fogva három nőt láncon, áldozatait rendszeresen megerőszakolta.

 

Kapcsolódók

Kimaradt?