Válófélben levő feleségére és szeretőjére lőtt egy budapesti férfi

Emberölési kísérlet megalapozott gyanúja miatt indítottak eljárást egy 35 éves budapesti férfi ellen, aki a rendelkezésre álló információk szerint több lövést adott le csütörtök reggel Szigetszentmiklós külterületén a válófélben lévő feleségére, illetve a nő társaságában lévő férfira.

Beluzsárné Belicza Andrea rendőrségi szóvívő szerint a gyanúsított eddig tisztázatlan okból lőtt rá többször is 33 éves feleségére és egy a nő társaságában lévő 28 éves halászteleki férfira. A másik férfi a lövések következtében megsérült, őt a mentők kórházba vitték. A gyanúsított ezt követően nem engedte el a feleségét, s mivel a támadónál fegyver volt, a rendőrök a Terrorelhárítási Központ (TEK) speciális egységeinek közreműködését kérték.

Hajdu János, a TEK főigazgatója - aki a helyszínen irányította az elfogást - délelőtt újságíróknak azt mondta, hogy a gyanúsított hozzáértő módon kezelte fegyverét, ugyanis sportlövő. Közlése szerint kiérkezésükig a helyi rendőrök tartották a kapcsolatot a túszejtővel, majd a TEK túszejtéssel foglalkozó szakemberének sikerült elérnie, hogy a férfi eltegye fegyverét és eltávolodjon a nőtől. Amikor a lövöldöző az autója felé tartott, a TEK munkatársai egy úgynevezett nem halálos fegyverrel ártalmatlanították. A túszejtő és felesége csak kisebb hámsérüléseket szenvedett.

Kimaradt?