Felrobbant egy nyersolajat szállító tehervonat Kanadában

Québec tartományban a Montrealtól kétszázötven kilométerre keletre fekvő Lac Mégantic kisváros központjában kisiklott egy nyersolajat szállító tehervonat, a baleset nyomán óriási tűz keletkezett, amelynek következtében mintegy harminc ház megsemmisült. Egyelőre három halottról tudnak, de ez a szám biztosan emelkedik, több tucat embert ugyanis eltűntnek nyilvánítottak.

A hatóságok szerint a vezető nélküli vonat hetvenkét vagonból állt, és ezek közül legalább négy felrobbant. Több mint huszonnégy órával a baleset után a tűzoltóknak még nem sikerült eloltaniuk a lángokat.  A hatóságok közlése szerint a kisváros egyik bárjában legkevesebb ötven ember tartózkodott, amikor a szerencsétlenség történt. "A bárból semmi nem maradt" - fogalmaztak a hatóságok. 

A hatezres város lakói közül mintegy kétezret ideiglenesen ki kellett telepíteni a tűz miatt. Szemtanúk beszámolója szerint a vonat teljes sebességgel haladt, amikor a város központjában kisiklott. A kisiklást követően robbanások sorozata hallatszott, majd tűz és hatalmas füstfelhő keletkezett. Mintegy 120 tűzoltó harcol a lángok ellen több mint egy napja, jelentette a BBC. A lángok elleni küzdelemre az Egyesült Államokból, a szomszédos Maine államból is érkeztek tűzoltók. 

Kimaradt?