Berényi Józseffel készül Orbán Viktor a magyar-szlovák csúcsra

A keddi magyar-szlovák kormányzati csúcstalálkozót megelőzően – az eddigi hagyományoknak megfelelően – Orbán Viktor magyar miniszterelnök Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes és Répás Zsuzsanna helyettes államtitkár társaságában hivatalában fogadta Berényi Józsefet, a Magyar Közösség Pártjának elnökét - tájékoztatta a miniszterelnök sajtófőnöke hétfőn az MTI-t.

Havasi Bertalan közölte, a felek megbeszélést folytattak a szlovákiai belpolitikai helyzetről és a felvidéki magyarságot érintő legfontosabb aktuális kérdésekről. Berényi József tájékoztatást adott többek között a vasúti kétnyelvű táblák ügyéről és a kisebbségi kormánybiztos lemondása utáni helyzetről.

Közösen üdvözölték a csehországi állampolgársági törvény módosítását, és Berényi József külön kiemelte, hogy fontosnak tartja a határ menti gazdasági kapcsolatok élénkülését, mivel az hasznára van a felvidéki magyaroknak is - tudatta a sajtófőnök.

Kedden Budapesten tárgyal Orbán Viktor miniszterelnök és Robert Fico szlovák kormányfő. A négyszemközti tárgyalás után a magyar és a szlovák kormány több tagja is részt vesz az Országházban tartandó plenáris egyeztetésen, majd kétoldalú megállapodásokat írnak alá. A programot délben a két miniszterelnök sajtónyilatkozata zárja - közölte korábban Havasi Bertalan.

Kimaradt?