Elvitték a Jobbik bútorait, újakat hoztak helyettük

Péntek reggelre elhordták a Jobbik által szerdán nyitott "kényszerirodák" bútorait a Képviselői Irodaház aulájából - ismertette sajtótájékoztatón Sneider Tamás képviselő.

Az ellenzéki frakció szerdán az irodaház bejáratánál "kényszerirodákat nyitott", mivel Kövér László házelnök múlt pénteken letiltotta a képviselőcsoport valamennyi szakértőjének és alkalmazottjának belépőkártyáját a földtörvény szavazása alatti obstrukció miatt.

Sneider Tamás pénteken ismertette: a "kényszerirodákba" kihelyezett bútoraik reggelre eltűntek az aulából és az Országgyűlési Őrség tájékoztatása szerint nem visszavitték őket a képviselői irodákba, hanem elzárták azokat. Egyelőre nem kaptak választ arra, hogy miért szállították el a bútoraikat, de remélik, hogy hamarosan visszakapják azokat. Addig is több jobbikos politikus új íróasztalokat vitt az aulába és újra megkezdték a munkát a korlát külső oldalán tartózkodó asszisztensekkel és szakértőkkel együtt - mondta, hozzátéve: olyan bútorokat is elszállítottak, amelyek nem az Országgyűlés tulajdonai.

Úgy fogalmazott, ilyen "nevetséges eszközökkel" nem lehet ellehetetleníteni a Jobbikot. Felszólította Kövér Lászlót, "az Országgyűlés kiskirályát, hogy hagyja abba ezt az egész hülyeséget, mert rajta röhög az egész világ".

A pénteki sajtótájékoztatón felavatták a Képviselői Irodaházzal szemben, a járdán felállított mobil vécét is, amelyet az épületből kizárt alkalmazottak számára létesítettek. Sneider Tamás elmondta, hogy a következő napokban fénymásolóval és hűtővel is próbálják majd javítani a "kényszerirodák" komfortját.

Kimaradt?