Akár egy is évet kaphat a kisebbséggyűlölő Ján Slota

Egy évet is kaphat Ján Slota, amiért ittasan vezetett. Ügyében a rövidített nyomozást kedden lezárták, a vádiratot átadták az ügyésznek. Alkoholos befolyásoltság alatt elkövetett közveszélyokozással gyanúsítják.

A Szlovák Nemzeti Párt, az SNS korábbi elnöke egy hónappal ezelőtt annyit ivott, hogy nem talált ki kocsijával a parkolóból, aztán a járművel együtt árokba borult. Páran segíteni próbáltak neki, vontatókötelekkel akarták kihúzni. Mivel nem sikerült, Slota egy parkon át gurult le egy másik parkolóba, ahol másokat is italozásra hívogatott. A politikus pechje az volt, hogy a városi rendőrök épülete éppen amellett a domboldal mellett van, amelyen szerencsétlenkedett. Habár alig állt a lábán, újra kocsiba ült, és a rendőröknek sem akart lassítani. Később, amikor elkapták, Slota nem volt hajlandó megfújni a szondát, úgyhogy éjfélig ült egy fogdában.

Az, hogy a politikus elutasította a szondát, a törvény szempontjából a legsúlyosabb alkoholfogyasztási kategóriába esik. Gyorsított eljárásban, 48 órán belül rács mögé akarták csukni, de az ügyben eljáró ügyész kiengedte. Távozásakor újságíróknak annyit mondott, tévedésről lehet szó. "Nem vagyok részeg. Vizuálisan megállapíthatja, hogy az vagyok-e, vagy sem" – mondta az újságíróknak. Arra a kérdésre, hogy miért vitték be a rendőrök, azt válaszolta: "remélem, hogy nem öltem meg háromszázezer cigányt" – emlékeztet a Bumm.sk.

Kapcsolódók

Kimaradt?