Bolsonaro: ha krokodillá változol az oltástól, az a te bajod

A brazil legfelsőbb bíróság kötelezővé tette a koronavírus elleni oltást.

Heves kirohanást intézett a koronavírus elleni oltóanyagok és azok gyártói ellen Jair Bolsonaro. A brazil elnök azt követően szólalt meg a témában, hogy a dél-amerikai ország legfelsőbb bírósága kötelezővé nyilvánította az oltást, azzal a kitétellel, hogy a hatóságok erőszakkal nem kényszeríthetik a lakosságot, hogy beadassa az oltóanyagot.

„A Pfizer szerződésében világosan írja: nem vagyunk felelősek a mellékhatásokért. Ha krokodillá változol, az a te bajod. Ha Superman leszel, ha egy nőnek szakálla nő vagy egy férfi női hangon kezd beszélni, nekik nincs dolguk ezzel” – jelentette ki Jair Bolsonaro.

Az elnök leszögezte, hogy nem fogja beoltatni magát. „Egyesek azt mondják, hogy rossz példát mutatok. De a hülyéknek, az idiótáknak, akik ezt mondják, azt válaszolom: már elkaptam a vírust, vannak antitesteim, minek oltassam be magam?”.

Brazíliában erős a járvány második hulláma, a héten a napi új esetek száma meghaladta a 70 ezret, az elhalálozásoké pedig az ezret. A legfelsőbb bíróság döntése azt jelenti, hogy a hatóságok bírságot szabhatnak ki azokra, akik nem oltatják be magukat, valamint megtilthatják nekik bizonyos nyilvános helyek látogatását.    

(Nyitókép: Agerpres/EPA)

Kapcsolódók

Kimaradt?