Nem csillapodik a járvány Magyarországon, Csehországban durvul a helyzet

951 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az elmúlt 24 órában új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 20 450 főre nőtt Magyarországon a beazonosított fertőzöttek száma – közölte szerdán a koronavirus.gov.hu

Elhunyt 8 krónikus beteg, így az elhunytak száma 702 főre emelkedett, 4644-en pedig már meggyógyultak. Az aktív fertőzöttek száma 15 104 fő. Az aktív fertőzöttek 39 százaléka, az elhunytak 56 százaléka, a gyógyultak 40 százaléka budapesti. 558 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 35-en vannak lélegeztetőgépen.

Magyaországon kötelező a maszk használata az üzletek és a tömegközlekedési eszközök mellett a mozikban, színházakban, a bevásárló központok területén, az egészségügyi és szociális intézményekben, valamint ügyfélfogadási irodákban is. 23 óra után a vendéglátóhelyeket és szórakozóhelyeket be kell zárni.

Csehországban a laboratóriumi vizsgálatok kedden 2394 új igazolt koronavírus-fertőzést mutattak ki, ami a járvány kezdete óta a második legmagasabb napi szám - derült ki a cseh egészségügyi minisztérium honlapján szerda reggel közölt statisztikából. Az igazolt fertőzések napi száma a múlt csütörtökön volt a legmagasabb, meghaladta a 3100-at.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?