Figyelmezteti Európát a WHO: rövid időn belül romlani fog a járványhelyzet

Október-novemberben egészen biztosan sok lesz a halálos áldozat – figyelmeztetett a koronavírus-járvány kapcsán az Egészségügyi Világszervezet (WHO) európai igazgatója, Hans Kluge. 

Jelenleg egyes országokban stagnál a fertőzöttek száma, máshol pedig rekordokat dönt az új esetszám. A fertőzés szövődményeiben elhunytak száma egyelőre sehol sem kiugró, de a WHO szakértői szerint hamarosan az lesz, írja az Euronews.

„Sokan nem akarják meghallani ezeket a rossz híreket, és én ezt teljességgel megértem. De azt is fontos elmondanom, hogy ennek az egésznek egyszer csak vége lesz. Előbb vagy utóbb a járvány véget ér. Ez még nem világvége” – fogalmazott Hans Kluge. 

A WHO európai igazgatója kitért arra is: százszázalékos megoldást egyetlen vakcina sem nyújthat. „Lépten nyomon azt hallom, hogy a vakcina megold majd mindent, és véget vet a járványnak. De nem. Nem fog. Egyáltalán nem biztos, hogy lesz olyan oltóanyag, amely minden korosztálynak segítséget nyújthat a fertőzés kivédésében” – mondta a szakember.

(Címlapfotó forrása: Agerpres)

Kapcsolódók

Kimaradt?