Nővére szerint Donald Trump felkészületlen, elvtelen és hazudozó

Egy kiszivárgott hangfelvételen az amerikai elnök nővére, Maryanne Trump Barry azt mondja Donald Trumpról, hogy „azok az átkozott tweetek és hazugságok, oh, istenem!”

A felvételt Mary Trump, az elnök unokahúga rögzítette titokban, majd átadta a The Washington Post című lapnak, írja az MTI. Mary épp most írt botránykönyvet Donaldról, és eladási rekordot döntött vele.

A nyugdíjba vonulása előtt bíróként dolgozó Maryanne Trump a tweetelésről azt is mondja: "ez álságos és durva". Majd "felkészületlennek, elvtelennek és hazudozónak" nevezte az öccsét. A bevándorlási kérdésről beszélgetve az elnök nővére úgy fogalmazott: az elnök csak a saját szavazóbázisához akar szólni, nincsenek elvei.

Mark Meadows, a Fehér Ház kabinetfőnöke vasárnap az ABC televíziónak adott interjújában kijelentette: Maryanne Trump Barry kiszivárogtatott hangfelvétele egy újabb támadás az elnök ellen. "Ez csak egy újabb nap, és újabb támadás, amelynek állandóan tanúi vagyunk. Az elnök, akit megtiszteltetés ismernem, nem olyan ember, ahogyan leírják" – fogalmazott Meadows.

Amikor a műsorvezető, George Stephanopoulos – aki korábban Bill Clinton elnök kommunikációs igazgatója volt a Fehér Házban – arról faggatta a kabinetfőnököt, hogy mit szól Barrynek a felvételen elhangzó azon állításához, hogy az elnök helyett egy másik ember tette le a felvételi vizsgát a pennsylvaniai egyetemen, Meadows azzal válaszolt: "ez szokásos politikai húzás egy unokahúg részéről, akit kihagytak a végrendeletből, és aki Joe Bident akarja elnöknek".

Donald Trump szombaton a The Hill című lap kérésére a lapnak elküldött közleményében a hangfelvételről közölte: "Minden nap valami újabb, ugyan, ki törődik vele" – írta. Majd utalva a napokban elhunyt öccsére, Robert Trumpra, úgy fogalmazott: "... gyászolom, és továbbra is keményen dolgozom az amerikai népért". Leszögezte: "nem mindenki ért ezzel egyet, de az eredményeink magától értetődőnek. Az országunk nemsokára erősebb lesz, mint valaha".

Kapcsolódók

Kimaradt?