Az ENSZ Emberi Jogi Tanácsának tagjaival tárgyal Borbély László

Borbély László, a képviselőház Külügyi Bizottságának elnöke képviseli Romániát május 29-én Genfben, azon a kerekasztal-beszélgetésen amelyen az ENSZ Emberi Jogi Tanácsának képviselőivel arról tárgyalnak majd, hogy az egyes országok parlamentjei miben tudnak hozzájárulni az Emberi Jogi Tanács tevékenységéhez.

A panelbeszélgetésen, a Románia, illetve Olaszország, Spanyolország, Ecuador, Argentína és a Maldív-szigetek vezetői által kezdeményezett egyetemes időszakos felülvizsgálati folyamatokról is tárgyalni fognak.

A genfi találkozón Borbély László az Egyetemes Időszakos Felülvizsgálati Mechanizmusokról tart előadást, ezt követően pedig az Interparlamentáris Unió főtitkárával, Anders B. Johnssonnal, az genfi ENSZ Hivatalának igazgatójával, Kassym-Jomart Tokayevvel, az Egyesült Nemzetek Környezetvédelmi Programjának (UNEP) keretén belül az Európai Regionális Iroda igazgatójával, Jan Dusikkal, valamint az Egyesült Nemzetek Kereskedelmi és Fejlesztési Kongresszusának (UNCTAD) főtitkár-helyettesével, Petko Draganovval.

Kimaradt?