Sajnálkozását fejezte ki a lemondott CIA-igazgató volt szeretője

Sajnálkozását fejezte David Petraeus korábbi CIA-igazgató volt életrajzírója és szeretője a házasságtörő viszony miatt, amely a kémfőnök lemondásához vezetett - közölte pénteken internetes oldalán a Fox News amerikai tv-csatorna.

Paula Broadwell az észak-karolinai Charlotte-ban működő WSOC televíziónak nyilatkozva kijelentette, hogy sajnálja azt a kárt és fájdalmat, amelyet az afférral családjának okozott. A nőnek két gyereke van.

Ez volt az első alkalom, hogy Broadwell a tavaly novemberben kipattant botrány után részletes nyilatkozatot adott egy televíziós csatornának. A nő, aki az amerikai hadsereg tartalékos tisztje, akkor volt David Petraeus szeretője, amikor az még négycsillagos tábornokként az afganisztáni szövetséges erők parancsnoka volt.

Az ügybe belebukott Petraeus afganisztáni utódja, John Allen tábornok is, akiről az ügy egyik mellékszálával kapcsolatban kiderült, hogy bizalmas levelezést folytatott egy Jill Kelley nevű nővel, a floridai társasági élet egyik ismert szereplőjével.

Allen, aki a NATO európai főparancsnoki posztjának várományosa volt, februárban a visszavonulás mellett döntött, noha a Pentagon vizsgálata tisztázta őt a titoksértés gyanúja alól.

Kapcsolódók

Kimaradt?