Hazugnak nevezte a Trumpot kritizáló volt tanácsadót az amerikai külügyminiszter

John Bolton volt nemzetbiztonsági főtanácsadó hazugságokat terjeszt, és egyszerre szomorú és veszélyes is, hogy mostanra áruló lett belőle – írja helyi idő szerint csütörtökön kiadott közleményében Mike Pompeo amerikai külügyminiszter a Bolton emlékirataiból megjelent részletekre reagálva.

A külügyminiszter szerint a volt főtanácsadó meghurcolja Amerikát, és megsérti azt a szent bizalmat, amely a néppel köti össze. Közleményében Pompeo ugyan nem cáfolja konkrétan azt a Bolton könyvében megjelenő állítást, miszerint ő maga mondta 2018-ban Boltonnak, hogy Donald Trump elnök csupa marhaságot beszél, de azt írja, hogy a volt főtanácsadó számos hazugságot terjeszt, jól becsomagolt féligazságoktól kezdve egészen a nyílt valótlanságokig.

 

Barátaink a világban jól tudják, hogy Trump elnök Amerikája jobbá teszi a világot – írja rövid közleményében Pompeo, amelyből az is kiderül, hogy ő maga még nem olvasta Bolton A szoba, ahol történt című memoárját.

A posztjáról tavaly ősszel felmentett Bolton könyvében tájékozatlannak és alkalmatlannak írja le Trumpot, Pompeóról pedig azt állítja, hogy bár nyilvánosan rendíthetetlenül kiáll Trump mellett, a háta mögött élesen bírálja.

(Címlapfotó: Agerpres/EPA)

 

Kapcsolódók

Kimaradt?