Illegális menekülteknek hamis uniós okmányokat gyártó bűnözőket fogtak el Franciaországban

Szervezett bűnözői csoport tagjait fogták el francia rendőrök Párizsban és Marseille-ben, akik hamis, lopott vagy elhagyott uniós személyi okmányokkal látták el az embercsempészeket és az illegális bevándorlókat - közölte az Európai Unió rendőri együttműködési szervezete, az Europol csütörtökön.

A hágai székhelyi uniós szervezet tájékoztatása szerint a kedden és szerdán végzett házkutatások alkalmával három embert állítottak elő, akik a gyanú szerint uniós tagállamok személyi okmányait és más személyes dokumentumok hamisítását végezték, majd adták el embercsempészeknek, vagy közvetlenül az illegális bevándorlóknak.

Az akció során az okmányhamisításhoz szükséges műszaki felszereléseket, speciális nyomatókat, lamináló készülékeket foglaltak le. Nagy számban találtak személyi igazolványokhoz és vezetői engedélyekhez kellő holografikus szalagokat, valamint tizenhat olyan hamis francia, belga, spanyol és olasz személyi igazolványt is, amelyek már az illegális bevándorlók fényképeit is tartalmazták.

A 2019 óta működő algériai állampolgárokból álló bűnözői csoport Párizsban két nyomdát tartott fenn, egy összekötő pedig a dél-franciaországi Marseille-ben az embercsempészekkel volt kapcsolatban. Lopott, elhagyott, vagy hamisított személyi okmányaikkal egész Európát lefedték. Embercsempészek Görögországban is használtak tőlük származó okmányokat - közölte az uniós rendőri szervezet.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?