banner_mHDmzQnh_webbanner_970x250.gif
banner_Qadt244U_webbanner_728x90.gif
banner_wHx3GucY_webbanner_300x250.gif

Agyonlőttek egy palesztin tinédzsert Ciszjordániában

Éjszaka agyonlőttek egy palesztin tinédzsert az izraeli katonák Ciszjordániában -  jelentette a Jediót Ahronót című újság honlapja, a ynet szerdán.

Éjjel többfelé összecsapások törtek ki a köveket dobáló palesztinok és az izraeli hadsereg egységei között az 1967-ben Jordániától elfoglalt Ciszjordániában. Az összetűzések során a katonák tüzet nyitottak a Hebrontól délre fekvő al-Favar menekülttáborban, és megöltek egy tizennégy éves palesztin tinédzsert, valamint megsebesítettek négy másik palesztint.

A Háárec című újság honlapjának értesülése szerint az izraeli katonák egy palesztin autóval léptek be al-Favarba terrortevékenységgel gyanúsított palesztinok letartóztatására. A razzia során azonban összecsapások törtek ki a feléjük köveket és gyújtóbombákat dobáló fiatalokkal, akik ellen tömegoszlató fegyvereket és  éles lőfegyvert is bevetettek a katonák. Zajed Fedel Kisziját egy fejlövésbe halt bele. Két másik palesztin is megsebesült az incidensben, egyiküket hasba, másikukat hátba lőtték.

A kedden megölt izraeli katona gyilkosa utáni hajtóvadászatban a Dzsenin melletti Jaabad nevű faluban a hadsereg szerda hajnalban őrizetbe vette a kőtömböt a katonára dobó ház 12 lakóját. A szerda éjjeli razzián kitört összetűzésekben ebben a faluban is megsebesült hat palesztin. A faluba vezető utakat lezárták a hadsereg egységei, és tovább folyik a hajtóvadászat az izraeli katonára követ dobó palesztin után. Az eset nyomán indított nyomozás szerint a kedd hajnalban, egy háromemeletes ház tetejéről ledobott első kőtömb Amit Ben Jigal lábát találta el. Felnézett, és ekkor találta el egy második, halálos csapást mérő kő. A keddi razziát biztosító drónnal éppen a falu másik részén szintén köveket dobáló csoportot figyeltek, és ezért nem figyelmeztették a tetőn tartózkodó három palesztinra a katonákat.  

Az elmúlt években számos lőfegyveres, késeléses és gázolásos merényletet hajtottak végre izraeli katonák és civilek ellen, főként magányos palesztin támadók, akiknek tettét a Gázai övezetet uraló, iszlamista Hamász és más terrorszervezetek is méltatták, jóllehet nem vállalták a felelősséget tettükért.

banner_2OFm8Z0e_webbanner_3_970x250.gif

Kapcsolódók

Kimaradt?