banner_066Zffpe_maszol_6fel_rmdsz-02.png
banner_VnNOCp39_maszol_6fel_rmdsz-01.png

Lángba borult egy 190 méteres felhőkarcoló az Egyesült Arab Emírségekben

Tűz ütött ki kedd este a 190 méter magas Abbco Tower felhőkarcolóban az Egyesült Arab Emírségek Sardzsa nevű városában – közölte a dubaji székhelyű Khaleej Times angol nyelvű hírportál.

A közösségi médiában megjelent felvételek szerint az egész épület lángokban állt. Lángoló törmelékdarabok hullottak a földre, aminek következtében több parkoló autó is megrongálódott. A tűzoltóság nagy erőkkel vonult ki a helyszínre és időközben sikerült a lángokat megfékezni. Az épület teljesen kiégett.

A Gulf News dubaji hírportál a sardzsai polgári védelmi hatóság vezetőjére hivatkozva kilenc könnyebb sérültről tud. A 40 emeletes felhőkarcolót és a környező épületeket evakuálták. A Gulf News szerint a 2006-ban épült felhőkarcoló legtöbb emeletén lakások vannak. A lakosok beszámolói szerint a tűz helyi idő szerint 21 órakor tört ki. Mivel éppen ramadán (muszlim böjti hónap) van, a családok napnyugtát követően gyűlnek össze közös étkezésre. Egyelőre nem tudni, mi okozhatta a tüzet. Az Egyesült Arab Emírségekben az utóbbi években többször is előfordult felhőkarcolókban keletkezett tűzvész.

 

banner_Os8CxLFO_KUK_Webbanner_970x250_ANIM.gif
banner_9y4hN5Rx_KUK_Webbanner_728x90_ANIM.gif

Kapcsolódók

Kimaradt?