Így tenné biztonságossá a nyaralást járvány idején Görögország

Bár egyelőre nem lehet tudni, hogy mikor nyílnak meg a koronavírus-járvány miatt lezárt határok, Görögország reméli, hogy július 1-én megnyithatja a tengerparti szezont, és megpróbál felkészülni a járványbiztos vendéglátásra.

Kyriakos Mitsotakis görög miniszterelnök a CNN-nek nyilatkozott arról, hogy reméli, hogy július 1-től megnyithatják a turistaszezont, hiszen a déli országokhoz hasonlóan Görögország gazdasága is nagy mértékben függ a vendéglátóipartól. A kormányfő elmondta, hogy csak a világjárvány enyhülése esetén, szigorú biztonsági előírások betartása mellett engednének be külföldieket az országba, többek között a koronavírus-teszt is feltétel lenne, és ezzel együtt is merőben más görögországi vakációs élményre lehet számítani, mint korábban, hiszen be kell majd tartani a társadalmi távolságtartás szabályait, írja a Greek Reporter.

A görögországi vendéglátók eközben elkezdték a felkészülést, például plexiből készült védőfallal veszik körül a napozóágyakat, amelyeket fertőtlenítő-tartállyal is ellátnak.

A koronavírus külföldi terjedésével kapcsolatos legfrissebb információinkat itt találja. 

Kapcsolódók

Kimaradt?