Meghaladta a hárommilliót a fertőzöttek száma világszerte

Koránt sincs még vége a járványnak – figyelmeztetett az Egészségügyi Világszervezet (WHO) főigazgatója hétfőn Genfben. Hétfő estére meghaladta a hárommilliót a Covid–19 betegséggel diagnosztizáltak száma világszerte.

Tedrosz Adhanom Gebrejeszusz közölte: a WHO aggódik az Afrikában, Kelet-Európában, Latin-Amerikában és egyes ázsiai országokban tapasztalt tendenciák miatt. Mély aggodalmát fejezte ki a járványnak a rendes egészségügyi szolgáltatásokra gyakorolt bomlasztó hatása miatt is, különös tekintettel a gyermekekre. Michael Ryan, a WHO vészhelyzeti igazgatója figyelmeztetett: ha az országok túl korán könnyítenek a korlátozásokon, előállhat olyan helyzet, hogy ismét be kell vezetni a karantént.

Hétfő estig 3 0002 303 embernél diagnosztizálták a SARS–CoV-2 nevű vírust világszerte, 207 583-an haltak bele a Covid–19 betegségbe, és 878 813-an gyógyultak ki belőle a Johns Hopkins egyetem összesítése szerint.

A legjobban érintett ország az Egyesült Államok, ahol megközelítette a 973 ezret a fertőzöttek száma, a haláleseteké pedig meghaladta az 55 ezret. A legtöbb fertőzést azonban továbbra is Európából jelentették, közel 1,4 milliót, illetve a legtöbb, több mint 125 ezer halálesetet az AFP francia hírügynökség adatai szerint.

Kapcsolódók

Kimaradt?