banner_066Zffpe_maszol_6fel_rmdsz-02.png
banner_VnNOCp39_maszol_6fel_rmdsz-01.png

Újabb észak-koreai rakétakísérlet: megszólalt az amerikai vezérkari főnök

Washington nem tartja provokációnak, sem fenyegetésnek az újabb, kedd reggeli észak-koreai rakétakísérletet - jelentette ki Mark Milley tábornok, az amerikai vezérkari főnökök egyesített bizottságának vezetője a Pentagonban újságíróknak.

A tábornok szerint az elindított - és tengerbe zuhant - rakéták nem jelentettek fenyegetést az Egyesült Államok és szövetségesei biztonságára. "Szerintem ez inkább az Észak-Koreában zajló ünneplésekkel volt összefüggésben, mintsem bármilyen szándékos provokáció lett volna" - mondta a tábornok. Elmondta, hogy a rakéták rövid hatótávolságúak voltak.

Észak-Koreában szerdán ünnepségsorozattal emlékeznek meg a rendszer alapítója, Kim Ir Szen - a jelenlegi vezető, Kim Dzsong Un nagyapja - születésének a 108. évfordulójáról. Az amerikai hadvezetés szerint az ünnepség alkalmából indítottak el kedden - feltételezhetően az ország keleti részén fekvő egyik településről - több, rövid hatótávolságú rakétát, és Szuhoj vadászgépekről föld-levegő rakétákat. Ezek mindegyike a Japán-tengerbe hullott.

A rakétakísérletekről a dél-koreai hadsereg tett először jelentést.

banner_Os8CxLFO_KUK_Webbanner_970x250_ANIM.gif
banner_9y4hN5Rx_KUK_Webbanner_728x90_ANIM.gif

Kapcsolódók

Kimaradt?