Újabb vírusteszten esett át Donald Trump amerikai elnök

Donald Trump amerikai elnök újabb vírusteszten esett át, az eredmény negatív - tudatta csütörtökön este kiadott közleményében a Fehér Ház.

A közlemény szerint az amerikai elnök "egészséges és tünetmentes".

Joe Biden, az Obama-kormányzat volt alelnöke, a demokraták mostani elnökjelöltje csütörtökön jelezte, hogy szívesen megosztaná a korábbi járványok során szerzett tapasztalatait Donald Trumppal. Biden a villájából közvetített videós sajtókonferencián úgy fogalmazott: "kicsit másként ugyan, de mi is átestünk ezen, és remélem, néhány leckét megszívlelhetnek abból, amit mi jól csináltunk, és abból is, amit talán rosszul tettünk". Hozzáfűzte még: nem azért akar Trumppal beszélni, hogy kritikát fogalmazzon meg, hanem hogy közölje vele, "én erről így gondolkodom, ezt így kellene csinálnotok".

Joe Biden alelnöksége idején ebolajárvány pusztított, de nem az Egyesült Államokban, hanem Afrikában. Az Egyesült Államokban nem fordult elő ebolafertőzés.

Donald Trump a Fehér Házban tartott szokásos napi sajtókonferencián reagált Biden felvetésére. "Őszintén szólva nem ismerem őt nagyon jól, de azt gondolom, hogy valószínűleg rendes ember. Ha hívni akar, természetesen válaszolok a hívásra. Ezt megmondhatják neki!" - fogalmazott az elnök.

A koronavírus külföldi terjedésével kapcsolatos legfrissebb információinkat itt találja

Kapcsolódók

Kimaradt?