Így ünneplik a vuhani orvosok az utolsó ideiglenes kórház bezárását

Csütörtökön Kínában a hatóságok bejelentették: náluk hivatalosan véget ért a koronavírus-járvány, a napokban pedig az utolsó, ideiglenes vuhani kórházat is bezárták. Az itt dolgozó orvosok és ápolók mosolyogva vették le az egészségügyi maszkot – erről egy videót is megosztottak a Twitteren. 

A The Independent emlékeztet, hogy a koronavírus-járvány kitörésekor Kína 14 új kórházat épített, ebből kettőt Vuhanban, ahonnan a fertőzés elindult. A Twitterre feltöltött videóban az utolsó, ideiglenesen működő kórház bezárásakor az orvosok és ápolók az egészségügyi maszk levételével ünnepeltek a járvány végét.

 

A kínai Nemzeti Egészségügyi Bizottság pénteki jelentése szerint csütörtök éjfélig már csupán 5 újabb fertőzöttet diagnosztizáltak a 11 millió lakosú Vuhanban, ahol már második napja 10 alatti a napi új esetek száma. Hupej tartomány többi részén nyolc napja nem jelentettek egyetlen új fertőzöttet sem. Az ország többi részén 3 újabb esetet regisztráltak, és a páciensek mind külföldön fertőződtek meg, majd utaztak Kínába. 

Az ország szárazföldi részén csütörtök éjfélig a járvány 80 813 fertőzéshez, és 3176 halálesethez vezetett. A gyógyultak száma meghaladja a 64 ezret, miközben jelenleg még több mint 13 ezren állnak kezelés alatt, emlékeztet az MTI.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?