Durvul a helyzet: halottak között várakoznak a betegek a vuhani kórházakban

Egyre feszültebb a helyzet a koronavírus-járvány gócpontjának számító Vuhanban. A világtól elzárt kínai metropolis kórházaiban holttestek között várakoznak a betegek, az orvosok nem győzik ellátni az embereket.

Az angol nyelvű South China Morning Post felvételt is közölt az egyik kórházban uralkodó állapotokról. A videót az egyik asszisztensnő készítette, aki kétségbeesetten kért segítséget a folyósón fekvő három holttest elmozdításához az emberektől, de a várakozó betegek az ujjukat sem mozdították.

A 11 milliós lakosságú kínai város vezetése úgy próbál enyhíteni a helyzeten, hogy eldöntötték: néhány nap alatt építenek fel egy 1000 férőhelyes kórházat. A kínai állami média által közreadott képeken és videókon az látszik, csütörtök óta több mint 100 munkás kotrógépek és buldózerek használatával éjjel-nappal dolgozik azon, hogy az elsősorban előregyártott lemezekből épülő egészségügyi létesítmény minél hamarabb elkészüljön.

Szombaton már több mint 1300-ra nőtt a fertőzöttek száma Kínában, ahol Vuhan mellett az ország legtöbb nagy városát lezárták, így próbálják megakadályozni a koronavírusnak nevezett tüdőgyulladásos megbetegedés még gyorsabb terjedését. A korlátozás, ami több tíz millió embert érint, példátlannak számít a kelet-ázsiai ország történetében, ahol egyre nagyobb az aggodalom a járvány miatt: a kórházak telítődnek a betegekkel, az orvosok, ápolók pedig egyre elcsigázottabbak.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?