banner_phBMMWg3_970x250_Mol_HU.jpg
banner_6stHcYKY_300x250_Mol_HU.jpg

Adrian Zuckerman az Amerikai Egyesült Államok új romániai nagykövete

Megszavazta szerdán az amerikai szenátus Adrian Zuckerman kinevezését az Egyesült Államok romániai nagykövetévé. A jelölt 65 támogató és 30 ellenszavazatot kapott - közölte honlapján az USA szenátusa.

Adrian Zuckermant június 20-án hallgatta meg a washingtoni szenátus külkapcsolatokkal foglalkozó bizottsága. Akkor azt mondta, az USA érdekeinek Romániában való képviseletével szeretné meghálálni az amerikaiak vendégszeretetét.

"Ha jóváhagyják kinevezésemet, állandó támogatást kívánok nyújtani a korrupció elleni küzdelemhez. A korrupció elleni harc és az igazságügyi rendszer függetlensége alapvető fontosságú Románia jóléte és hosszú távú biztonsága tekintetében" - idézte Zuckermant a The Washington Times.

Adrian Zuckerman szakmáját tekintve ügyvéd. 10 éves volt, amikor Romániából az Amerikai Egyesült Államokba emigrált, folyékonyan beszél románul. Első egyetemi diplomáját a Massachusetts Institute of Technologyn (MIT) szerezte, majd a New York Law School jogi karát is elvégezte. 1984 óta tagja a New York-i ügyvédi kamarának.

Jelenleg partner a Seyfarth Shaw LLP nemzetközi jogi tanácsadó cégben. Korábban az Epstein Becker & Green New York ingatlan- és vállalati ügyekért felelős alelnöke volt, azt megelőzően pedig a Lowenstein Sandler ügyvédi iroda ingatlanügyekért felelős elnökeként tevékenykedett.

Kapcsolódók

Kimaradt?