Obama kiállt a homoszexuális kosaras mellett

Nagy visszhangot keltett hétfőn Washington-szerte, hogy Jason Collins veterán kosaras az észak-amerikai profi ligák történetében első sportolóként nyilvánosan felvállalta homoszexualitását . Az NBA ismert játékosának a Twitter közösségi oldalon törvényhozók sora fejezte ki elismerését, és Barack Obama elnök is felhívta őt telefonon, hogy támogatásáról biztosítsa.

Néhány órával azután, hogy Collins egy online cikkben előállt szexuális irányultságával, Obama elnök elérte őt telefonon, és a Fehér Ház közlése szerint azt mondta neki, hogy bátor lépésével nagy benyomást tett rá.

Az elmúlt 12 szezonban hat csapatban, legutóbb a Washington Wizardsnál játszó Collinsnak a Sports Illustrated című lap weboldalán megjelent vallomása különösen a demokrata párti politikusok figyelmét keltette fel, miután sokan közülük az elmúlt időszakban nyilvánították ki, hogy korábbi álláspontjukat megváltoztatva kiállnak a meleg házasság intézménye mellett. Az Obama 2012-es elnökválasztási kampányát támogató, Organizing for Action nevű csoport aktivistái a Twitteren üzenték meg Collinsnak, hogy mellette állnak.

Kimaradt?