Publicus Intézet: azonos Tarlós és Karácsony támogatottsága Budapesten

Hajszálra ugyanakkora a támogatottsága a budapesti főpolgármesteri tisztségre legesélyesebb két jelöltnek, a fideszes Tarlós Istvánnak és az ellenzéki Karácsony Gergelynek – derül ki a Publicus Intézet szerdán közzétett felméréséből.

A Népszava megbízásából készített közvélemény-kutatása szerint a választók 48-48 százaléka szavazna a két jelöltre.  Tarlós Istvánt inkább a szakmunkás bizonyítvánnyal vagy csak 8 általános iskolai végzettséggel rendelkezők támogatják, náluk 55, illetve 54 százalékon áll. Karácsony Gergely a képzettebbek körében népszerűbb, az érettségizettek és a diplomások 51 illetve 64 százaléka szavazna az ellenzéki jelöltre. Ugyanakkor a társasházban élők körében Karácsony 60-35 százalékra vezet, míg Tarlós István a kertes-, és a panelházak lakói körében népszerűbb.

A pártokat nézve a Fidesz szavazóinak 96, az MSZP-t támogatóknak 97 százaléka Tarlósra illetve Karácsonyra szavaz majd. Karácsony támogatottsága a DK-sok körében 98 százalékos, a Momentumnál 84, utóbbi csoportban Tarlós István és Puzsér Róbert is számíthat 8-8 százalékra. Berki Krisztián támogatottsága pedig elhanyagolható.

Nagyjából egy hete a Publicus mérérése szerint Tarlós István 49 százalékon, míg Karácsony 47-en állt. Puzsér Róbert támogatottsága 4 százalékos, Berkié pedig 0 volt az adatok felvételekor. Október 2-án a Hvg.hu írt arról, hogy a biztos választók között a statisztikai hibahatáron belülre, 1 százalékra került Karácsony Gergely Tarlós Istvántól a Medián legfrissebb közvélemény-kutatása szerint. Országosan a Fidesz vezetett, de Budapesten az ellenzék volt erősebb.

Kapcsolódók

Kimaradt?