banner_jtYG1g7R_1_970x250.gif
banner_PIz6eiCM_Koldok_300x250.gif

Törökország légitámadást indított a szíriai kurdok főhadiszállása ellen

A török légierő csapást mért hétfőn este a szíriai kurd fegyveres koalíciónak, a Szíriai Demokratikus Erőknek (SDF) az északkelet-szíriai Haszake tartomány el-Malikíja városában található főhadiszállása ellen – közölte az al-Majadín szíriai televízió nyomán az MTI.

A bombázás a Tell Tavil kerületet érte. Tényét nyugati források még nem erősítették meg és egyelőre nem érkeztek hírek áldozatokról. A szíriai állami televízió "agressziónak" minősítette a török katonai beavatkozást.

A török légierő harci gépei a nap nagy részében intenzív repüléseket hajtottak végre a határ menti térségben, de csak este támadták meg a főhadiszállást. Előzőleg Recep Tayyip Erdogan török elnök közölte, országa hadműveleteket készül indítani az Egyesült Államok által támogatott a Szíriai Demokratikus Erők ellen.

Az amerikaiak hétfőn megkezdték a kivonulást Északkelet-Szíriából, miután Washington bejelentette: nem bonyolódik bele a helyi kurd fegyveres koalíció elleni hadműveletbe. Ezt az SDF hátba szúrásként értékelte.

Donald Trump egy Twitter-bejegyzésében óvatosságra intette Törökországot: „Ha Törökország olyan lépést tesz, amelyet kimagasló és páratlan bölcsességem alapján megengedhetetlennek ítélek, abban az esetben tönkreteszem és eltörlöm a török gazdaságot" - írta az amerikai elnök.

banner_4BtporpC_300x250-HU.jpg

Kapcsolódók

banner_33n1iUxf_maltai-970x250.gif
banner_jpL2NADm_maltai-300x250.gif

Kimaradt?