Lapértesülés: Boris Johnson a parlament felfüggesztését kérte a királynőtől

A királynőhöz fordul majd a brit kormány, hogy függessze fel a szeptemberi parlamenti ülésszakot, mindezt néhány héttel a Brexit határidejének lejárta előtt – értesült a BBC.

A lépés hátterében az állhat, hogy így igyekszik megakadályozni azt a brit kormányfő, Boris Johnson, hogy a megállapodás nélküli kilépést ellenző brit képviselők bármilyen törvényt átverhessenek a parlamenten, így akadályozva a miniszterelnököt abban, hogy október 31-én kiléptesse a briteket az Európai Unióból. Laura Kuenssberg, a BBC politikai szerkesztője szerint csak néhány miniszternek van erről tudomása a brit kormányban, mielőtt ezt kihirdetnék.

Mindezt azután írta meg a BBC, miután a keddi híreket az uralta a brit médiában, hogy az ellenzéki képviselők egy része össszállt megegakadályozni a lehetséges megállapodás nélküli kilépést az EU-ból. Azonban, ha a parlamentet szeptember 10-én felfüggesztik - a tervek szerint legalábbis ez lenne a dátum -, akkor a képviselőknek csupán néhány napjuk maradna a jövő héten, hogy bármilyen változást is elérjenek a falakon belül.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?