Vádat emeltek a bostoni robbantó ellen

A kórházban emeltek vádat hétfőn Dzsohar Carnajev, a bostoni robbantásos merénylet életben maradt gyanúsítottja ellen. A vádemelésről a bostoni szövetségi főügyész irodája számolt be, ami azonban nem ismertette a vádpontokat.

A legsúlyosabb vádpontok sajtóértesülések szerint tömegpusztító fegyverek bevetése, terrorizmus és közterület elleni pokolgépes támadás lehetnek.

Carnajevet a Beth Israel Deaconess kórházban ápolják, ugyanott, ahol a kettős robbantás sebesültjeit kezelik. Szigorúan őrzik. A hatóságok hivatalosan egyelőre nem adtak információt arról, hogy milyen sebesülései vannak. Deval Patrick massachusettsi kormányzó csak annyit mondott, hogy állapota "súlyos, de stabil", és egyelőre nem tud beszélni.

Egy másik, szintén neve elhallgatását kérő forrás azt mondta, hogy a férfi be van nyugtatózva. Patrick úgy fogalmazott, hogy "millió kérdésük" van, amire választ várnak Carnajevtől. Hétfőn a rendőrségre hivatkozva amerikai napilapok arról számoltak be, hogy a két férfinak nem volt fegyvertartási engedélye.

Kapcsolódók

Kimaradt?