Coca-Cola-botrány Magyarországon: szivárványra váltanak át

A budapesti Sziget fesztivál kezdetével megváltoznak a Coca-Cola elhíresült plakátjai, a hetero- és homoszexuális párokat szerepeltető képeket a fesztiválon kapható szivárványmintás palackok veszik át, írta a cég a szerdai közleményében.

A cég az Index portálnak nyilatkozva elmondta, hogy ezzel a kampányuk a második szakaszba lépett, és eredetileg is így tervezték a kampányt, hogy az első héten a párok, a másodikban pedig a palackok szerepelnek a plakátokon.

A gigacég #loveislove hashtaggel ellátott reklámanyagai a magyarországi sajtóban kiverték a biztosítékot, majd Boldog István fideszes képviselő vasárnap bojkottra buzdította a követőit Facebookon. Nem sokkal később Alföldi Róbert támogatását fejezte ki: nem sok kólát iszik mostanság, de a szerelem, az szerelem - üzente egy kólázós fényképen.

Mindeközben a plakátok eltávolításért létrehozott petíciót tízezrek írták virtuálisan alá. A magyarországi Hit Gyülekezete szintén tiltakozásra szólított fel, a Coca-Cola a keddi közleményében azt írta, hogy „sok reklám – nem csak a Coca-Coláé – esetében megoszlik az emberek véleménye: van, akinek tetszik, és van, akinek nem. Természetesen tiszteletben tartjuk, ha másoknak eltér a véleménye a miénktől.”

Az utóbbi pár napban több plakátot is megrongáltak, egy extrém esetben kiszedték a citylightokból, és felgyújtották őket.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?