Húgát is lelőtte a daytoni mészárlás elkövetője

Azonosították a daytoni mészárlás elkövetőjét – jelentette be vasárnap délutáni sajtóértekezletén Nan Whaley, a város polgármestere.

A rendőrséggel közösen tartott sajtótájékoztatón a polgármester közölte: az elkövető egy 24 éves fiatal férfi, Connor Betts volt. Kilenc embert lőtt agyon, huszonhét áldozatot pedig megsebesített. A halálos áldozatok között van 22 éves húga, Megan is.

Whaley – a folyamatban lévő nyomozásra hivatkozva – nem kívánt kitérni a mészárlás lehetséges okaira. Azt azonban elmondta, hogy Betts golyóálló mellényt viselt, „AK-típusú támadófegyverrel” lőtt, és fegyverekkel foglalkozó szaklapokat találtak nála, amiből a rendőrök arra következtetnek, hogy további merényletekre készülhetett.

A polgármester megerősítette, hogy az elkövető egyedül volt, nem volt társa, és a nyomozásba bekapcsolódott a Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) is. A 27 sebesült közül vasárnap délután 15 ápoltat már elbocsátottak a kórházból, de többen még mindig válságos állapotban vannak – mondta.

„Ha a rendőrség nem reagál olyan gyorsan, akkor ma száznál is több áldozatot gyászolhatnánk” – fogalmazott Nan Whaley. A polgármester ezzel arra utalt, amit vasárnap reggel már elmondott: a rendőrök – akik éppen a környéken járőröztek – az első lövés eldördülése utáni egy percen belül a helyszínen – a Ned Pepper Bar nevű szórakozóhelyen – voltak, és azonnal lelőtték az elkövetőt.

Matt Carper, a rendőrség alezredese aláhúzta: Dayton belvárosa, az a szórakozó negyed, ahol a mészárlás történt, biztonságos környék. Mint ismert, a tömegmészárlás vasárnapra virradóra, helyi idő szerint az éjjel egy óra után történt az ohiói város szórakozó negyedében.

Kapcsolódók

Kimaradt?