Erős földrengés rázta meg Szecsuant

Legalább 46 ember meghalt, és legalább négyszázan megsérültek a nyugat-kínai Szecsuan tartományt megrázó erős földrengésben szombaton, jelentette a Hszinhua hírügynökség.

A kínai földrengés-előrejelző központ 7,0-ra tette a földmozgás erejét. A BBC az amerikai becslésre hivatkozva 6,6-os erősségről ír.

A központja Lusan megye Jaan városa közelében volt 13 kilométeres mélységben. Több utórengése is volt. A földrengést a Szecsuanhoz közeli négy másik tartományban is érezni lehetett. A helyi lakosok szerint 20 másodpercen át mozgott a föld, és tetőcserepek hullottak az épületekről.

A netre feltett képek alapján az emberek takarókba burkolózva rohantak ki az utcára, összedőlő épületeket is lehetett látni.

A BBC tudósítója szerint úgy tudni, az érintett részeken most nincs se áram-, se vízszolgáltatás, és állítólag a telefonvonalak sem működnek.

A Hszinhua hírügynökség szerint 2000 katonát küldtek a helyszínre, hogy segítsenek a mentésnél. A 2008 májusi szecsuani földrengésnek közel 90 ezer halottja volt.

Kimaradt?