Meghalt egy romániai nő és egy romániai 8 éves gyermek a görögországi viharokban

Legalább hat turista  – köztük két román állampolgár – életét vesztette csütörtökre virradóra Görögországban a heves jégesők, szélviharok és esőzések miatt – közölte az ERT görög közszolgálati rádió alapján az MTI.

A rendőrség szerint a viharok szerdán este vonultak végig az ország északi részén található - turisták körében közkedvelt – Halkidiki-félszigeten. Egy 54 éves romániai nőt és egy nyolcéves gyereket pedig a vihar következtében leszakadt tetőelemek ütöttek agyon Néa Plagiában egy étteremben. 

Egy cseh házaspár akkor vesztette életét, amikor lakókocsijukat a heves széllökések magukkal rántották. Egy orosz férfinak és a fiának az életét egy kicsavart fa oltotta ki Potídea városában. A tűzoltóság szerint húszan kerültek kórházba az ítéletidő miatt. Egy klinika viszont azt közölte, hogy 60-70 embert is el kellett látniuk, többnyire csonttörések miatt.

„Ez az első eset 25 éves pályafutásom során, hogy ilyet megéltem” – mondta Athanasziosz Kalcasz, az egészségügyi intézmény vezetője az OPEN TV műsorában. A Halkidiki-félszigeten jelenleg több tízezer, főleg kelet-európai turista üdül.

Kapcsolódók

Kimaradt?