Hálaadó szentmisét tartanak Orbán Viktor születésnapján

Hálaadó szentmisét tartanak Orbán Viktor 50. születésnapján a Belvárosi Plébániatemplomban egy egyesület kérésére. Orbán saját bevallása szerint nem tart bulit a születésnapján, a szentmisével pedig szerinte "jobb megvárni az ember temetését" – írja a hvg.hu.

A Belvárosi Plébániatemplomban tartanak hálaadó misét "Orbán Viktor miniszterelnök úr 50. születésnapja alkalmából" május 31-én este hat órakor – látható a Facebookra feltöltött fotón.

A hvg.hu megkereste a templomot, ahol megerősítették a hírt. A templomtól azt is megtudtuk, hogy a Lányok és Asszonyok Orbán Viktorért Egyesület kérte a hálaadó szentmisét a kormányfő születésnapjára. Az egyesület nincs bejegyezve.

A Képviselő Funky blog Havasi Bertalant, a kormányfő sajtófőnökét kérdezte meg az üggyel kapcsolatban és nem más, mint maga Orbán Viktor válaszolt. "Nem tudok róla, az ilyesmivel jobb megvárni az ember temetését. Semmilyen születésnapi bulit nem tartok, a feleségem megígérte, hogy meglepetés-party sem lesz. 50 évesnek lenni nem érdem, csak állapot, ezért nem is ünnepeljük. Üdvözlettel: Orbán Viktor" - olvasható a válaszban.

Kimaradt?