Kalózok ejtettek túszul három román matrózt

Válságstábot hozott létre a külügyminisztérium a Togo felségvizein történt incidens nyomán eltűnt hajólegénység ügyében, amelynek három tagja román állampolgárságú - közölte hétfőn az Agerpres hírügynökség kérdésére a külügyi tárca. 

A minisztérium szerint Románia abujai nagykövetsége figyelemmel kíséri a máltai zászló alatt hajózó vízi járművel március 3-án történt incidens következményeit, és tájékoztatást kért a helyi hatóságoktól, amelyek megerősítették, hogy az eltűnt legénység tagjai közül hárman román állampolgárok. 

Adrian Mihălcioiu, a román tengerészek szakszervezetének elnöke arról tájékoztatta hétfőn a news.ro című portált, hogy a máltai zászló alatt hajózó Histria Ivory tankert vasárnap este támadták meg kevéssel azután, hogy kihajózott a lomei kikötőből. A kalózok 20 tengeri mérföldre a parttól szálltak fedélzetre és túszul ejtettek több martózt, majd velük együtt elhagyták a hajót. Az incidensben megsérült a hajó, amely ezt követően visszatért a lomei kikötőbe, ahol javításokat hajtanak végre rajta. 

Kapcsolódók

Kimaradt?