Az Európai Parlamentben mutatta be a román elnökség prioritásait Dăncilă

Fontos bebizonyítani az Európai Unió állampolgárainak, hogy az EU intézményei értük dolgoznak - mondta kedden Strasbourgban Viorica Dăncilă miniszterelnök. 

A kormányfő által vezetett román küldöttség az Európai Parlament plénuma előtt mutatta be az EU Tanácsa elnöki tisztségét betöltő Románia prioritásait. 

"Európának mindig sikerült átlépnie az akadályokon, újjászületnie a történelem kevésbé szerencsés fejezetei után. Maga az európai projekt is a válságok nyomán nyerte el jelenlegi formáját. Ma ismét az európai építmény kialakításának egy komplex pillanatát éljük. De amint azt nagyon jól tudják, minden ehhez hasonló helyzet újabb lehetőséggé alakítható, újabb kezdetet jelent" - mondta Viorica Dăncilă.

Kifejtette, az Európai Unió Tanácsának élén betöltött elnöki tisztség nem csupán formális feladat, és hogy "fontos bebizonyítanunk az európai állampolgároknak, hogy az Európai Unió intézményei értük dolgoznak".

Az Európai Parlament ülésén Teodor Meleşcanu külügyminiszter, George Ciamba európai ügyekkel megbízott miniszter, Rovana Plumb európai alapokért felelős miniszter, Eugen Teodorovici pénzügyminiszter, Marius Budăi munkaügyi és társadalmi igazságosságért felelős miniszter, illetve Carmen Dan belügyminiszter is részt vesz. 

Cikkünk frissül

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?