banner_066Zffpe_maszol_6fel_rmdsz-02.png
banner_VnNOCp39_maszol_6fel_rmdsz-01.png

Durván fenyegetőzik Kim Dzsong Un

Örökre meggátolhatja a nukleáris leszerelést a Koreai-félszigeten, ha az Egyesült Államok újabb szankciókat vezet be Észak-Korea ellen - fenyegetőzött Phenjan vasárnap éjjel az észak-koreai állami hírügynökségen (KCNA) keresztül.

A közleményben a diktatúra azzal vádolta meg az amerikai külügyminisztériumot, hogy hátsó szándékai vannak, és mindenre elszánt, hogy a két ország viszonyát az egy évvel ezelőtti állapotba repítse vissza.

Akkor heves szóváltás és kölcsönös nukleáris megsemmisítéssel fenyegetőzés jellemezte Donald Trump és Észak-Korea viszonyát.

Ám júniusban Trump és Kim Dzsong Un észak-koreai diktátor korábban példa nélkül álló csúcstalálkozót tartott Szingapúrban, ahol elvben megegyeztek arról, hogy elkötelezettek a leszerelés mellett. Ennek ellenére haladás nehezen érzékelhető a kérdésben, és az egyeztetések is megakadni látszanak.

Az amerikai pénzügyminisztérium a múlt héten az emberi jogok súlyos megsértése miatt sújtott szankciókkal három észak-koreai tisztviselőt; az állambiztonsági minisztert, a kommunista propaganda irányítóját és az államot irányító Koreai Munkapárt tervezési és szervezési osztályának vezetőjét.

banner_Os8CxLFO_KUK_Webbanner_970x250_ANIM.gif
banner_9y4hN5Rx_KUK_Webbanner_728x90_ANIM.gif

Kapcsolódók

Kimaradt?