Remekül szórakoznak a finnek Trump egy megjegyzésén

Poénos bejegyzésekkel válaszolnak Donald Trumpnak a finnek, még az elnökük is reagált.

Az amerikai elnök a kaliforniai tűzvész felelőseit keresve jelentette ki, hogy az állami erdészet a hibás. Finnországot hozta fel pozitív példaként: szerinte ott az erdők gereblyézésével és tisztításával sokat foglalkoznak az emberek.

 

Trump azt állította a tűzvész helyszínén, hogy a finn elnöktől tudja ezt – Sauli Niinistö azonban cáfolta az amerikai kollégája szavait: arról ugyan szó esett a találkozásuk alkalmával, hogy sok erdő van Finnországban, de gereblyézésről nem beszéltek.

Finn twitterezők sem hagyták ki a lehetőséget, hogy viccelődjenek: az itt összegyűjtött bejegyzések a poénos fotók mellett szellemes hashtageket is tartalmaznak. Ilyen például a .#RakeAmericaGreatAgain, amely a "make" szót "rake"-re cseréli, azaz a trumpi szlogen elejét gereblyézésre írta át – de a #rakefinlandgreatagain is megjelent. Más a #Rakenews-t használta, azaz kamuhír helyett "gereblyehír"-t írt.

 


Egy felhasználó  videóban üzent az elnöknek, elmondva: sok időt töltenek gereblyézéssel, hogy megakadályozzák az erdőtűzeket, és semmi köze a klímának mindehhez. "Bár pokolian esik és k*rvahideg van, gereblyéznünk kell. Ez kötelező Finnországban, naponta két órán át kell gereblyéznünk. De a legjobb gereblyéink vannak a világon (...) és még gereblye-egyetemeink is vannak" – fogalmazott, meginvitálva az amerikai elnököt egy leckére.

 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?