Most már biztos: 2019-ben Romániába látogat Ferenc pápa

2019-ben egészen biztosan Romániába látogat Ferenc pápa idézi Ioan Robu bukaresti érsek-metropolita nyilatkozatát a katolikus.ma.

A romániai püspökök ad limina látogatáson vesznek részt a Vatikánban, melynek során a megyés püspökök be kell számoljanak egyházmegyéjük állapotáról a pápának és az illetékes szentszéki hivatalnokoknak.

Ioan Robu, a Romániai Püspöki Kar alelnöke a pápával való személyes találkozás után az ACI Stampa hírügynökségnek adott interjúban elmondta: „Szeretném aláhúzni, hogy Ferenc pápa jövőre Romániába érkezik; nem tudjuk még pontosan mikor. De a látogatása már közel biztosnak mondható. Még hátra van a román állami hatóságok és a Szentszék közötti egyeztetés a részletek kidolgozására. Bizonyára megbeszélés kezdődik a román Ortodox Egyházzal, mert ez a többségi egyház az országban.”

Mint korábban írtuk, Viorica Dăncilă miniszterelnök májusi vatikáni látogatása után győzedelmesen jelentette be, hogy Ferenc pápa elfogadta meghívását, és jövő év elején Romániába látogat. Ezt a bejelentést utólag Miguel Maury Buendía pápai nuncius pontosította. 

Kimaradt?