Gyanús csomagot küldtek a Fehér Háznak és a CNN-nek is

Gyanús csomagokra bukkantak szerdán a CNN hírtelevízió New York-i irodáiban, amelyeket kiürítettek. Hírek érkeztek arról is, hogy a Fehér Házba is küldtek gyanús csomagokat, ezt azonban később cáfolták. 

A hírtelevízió szerkesztőségét kiürítették, de az adást nem szakították meg. A környéket rendőrautók vették körül. 

A The New York Times értesülése szerint nem sokkal korábban robbanószerkezetet küldtek Hillary Clinton volt demokrata párti elnökjelölt és Barack Obama korábbi elnök címére is. Az első hírekkel ellentétben a két politikusnak nem az irodájába, hanem a lakására küldték a gyanús csomagot, amelyben feltételezhetően robbanószerkezet lehetett. 

A Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) megerősítette a sajtóinformációkat, közölve, hogy - mivel mindkét politikus védelméről a titkosszolgálat gondoskodik - a titkosszolgálat munkatársai a levelek rutinellenőrzésekor fedezték fel a gyanús csomagot. Hillary Clintonnak a New York városától északra eső, Bill Clintonnal közös chappaquai házába, Barack Obamának pedig a washingtoni villájába küldték a csomagot. 

Az FBI közölte: sem Clinton, sem Obama nem volt veszélyben, a leveleket és csomagokat ugyanis soha nem ők kapják meg elsőként. 

Donald Trump elnököt azonnal tájékoztatták a történtekről. A Fehér Ház "nagyon komolyan veszi" a helyzetet - jelentette több amerikai televízió is, ezt követően az elnöki hivatal Sarah Huckabee Sanders szóvivő aláírásával közleményt adott ki, amelyben "erőszakos támadás kísérletének" minősítette és elítélte a gyanús csomagok küldését. A A Fehér Ház "hitványnak" nevezve a cselekedeteket, bejelentette: bárki legyen is az elkövető, a törvény teljes erejével járnak el ellene. A rendőrség már vizsgálja az ügyet, közleményt egyelőre nem adtak ki. 

Hétfőn Soros Györgynek a New York államban lévő Katonah településen lévő villájának postaládájában helyeztek el robbanószerkezetet, amelyet az egyik alkalmazott talált meg. Az esetet terrorcselekménynek minősítették, a vizsgálatban a Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) is részt vesz, és keddtől terrorelhárító szakembereket küldtek minden olyan New York-i helyiséghez, amelynek bármi köze is van Soroshoz.

Kimaradt?