Ismét lövöldözés volt egy amerikai városban, többen meghaltak

Lövöldözés volt helyi idő szerint vasárnap délután a floridai Jacksonville városában egy videojáték-versenyen, hárman meghaltak, köztük az elkövető is, aki források szerint végzett önmagával.

Mike Williams jacksonville-i seriff közlése szerint a lövöldözésben kilenc ember sebesült meg, őket kórházban ápolják, állapotuk stabil, nincsenek életveszélyben. A seriff hozzátette: két ember könnyebb sérüléseket szenvedett, miközben a lövöldöző elől menekült.

Amerikai sajtóközlések szerint a lövöldözés Jacksonville belvárosában a Jacksonville Landing nevű, folyóparti fesztiválközpontban történt, azon belül is a GLHF Game Bar e-sport bárban, ahol éppen a Madden NFL 19 nevű, legújabb amerikai focis videojáték egy országos versenyének selejtezője zajlott. A Los Angeles Times című lap azt írta, hogy az elkövető a versenyen vett részt, és azután nyitott tüzet, hogy kikapott a játékban.

A szóban forgó meccset élőben közvetítették, a világhálón közzétett egy felvételen az látható és hallható, hogy egy szabadrúgás nyomán valaki - vélhetően az elkövető - mérgesen felkiállt, majd az egyik játékos pólóján egy vörös lézer jelenik meg. Ezt követően tizenkét lövés hallható, melyeket fájdalmas kiáltások kísérnek.

A hatóságok a 24 éves David Katzként azonosították az elkövetőt, aki a legutóbbi információk szerint kézifegyverrel követte el a gyilkosságokat. A baltimore-i Katz a szóban forgó videójáték-verseny 2017-es győzteseként szerepel a Madden NFL kiadója, az EA Sports adatbázisában.

Kapcsolódók

Kimaradt?