Román állampolgárok is megsérültek a bolognai robbanásban

Három román állampolgár is megsérült hétfőn az olaszországi Bologna repülőtere közelében, egy autópályán történt robbanásban – tájékoztatott a román külügy.

A minisztérium közleménye értelmében eddig három román állampolgárságú sérültről tudnak. Egyikük egy teherautó-sofőr, akit felszínes sérüléseinek ellátása után hazaengedtek a kórházból. Egy másik személyt szintén kiengedtek már a kórházból, egy harmadik pedig még kezelés alatt áll, állapota stabil.

Románia bolognai főkonzulátusa állandó kapcsolatban áll az olasz hatóságokkal, a sérült román állampolgárokkal, valamint az őket kezelő egészségügyi intézményekkel, és készen áll konzuli segítséget nyújtani – áll a külügy közleményében.

Az érintett román állampolgárok a következő telefonszámokon igényelhetnek konzuli segítséget: +39 051 5872120, +39 051 5872209 és +39 349 1178220.

Mint ismert, a bolognai repülőtér közelében, egy autópályán történt robbanásban egy személy vesztette életét és több mint hetvenen megsérültek, közülük 15-en súlyosan. A detonáció egy tartálykocsi és egy másik jármű ütközése nyomán következett be.

Kapcsolódók

Kimaradt?