100 ezer rendfenntartót vezényelnek az utcákra Franciaországban szilveszter éjszakáján

Este nyolc órától megerősítik a rendőri jelenlétet a franciaországi városok központjaiban, hogy elejét vegyék a kijárási korlátozások ellenére szervezett szilveszteri buliknak.

Gérald Darmanin francia belügyminiszter bejelentette, hogy a városok központjaiban, illetve a külvárosok egyes pontjain látványosan meg fogják erősíteni a rendőrök és a csendőrök jelenlétét szilveszter este nyolc órától, hogy hatásosabban be tudják tartatni az emberekkel a kijárási tilalmat. ABBC azt írja, hogy 100 ezer rendőrt és csendőrt küldenek az utcákra.

Párizsban a metróvonalak felét lezárják este, és Darmanin azt kérte, hogy országszerte fontolják meg a tömegközlekedés ritkítását, leállítását december 31-én éjjel. A rendőrök a kijárási korlátozások ellenére megszervezett partikat be fogják rekeszteni, a szervezőket azonosítani fogják, a bulik résztvevői is pénzbüntetésre számíthatnak.

Franciaországban eddig 2,6 millió koronavírusos beteget regisztráltak, ez az ország az ötödik a Covid-fertőzések számát tekintve a világon. Több mint 64 ezren haltak meg a fertőzés következtében.

(Nyitókép: parizsinfo.net)

Kapcsolódók

banner_33n1iUxf_maltai-970x250.gif
banner_jpL2NADm_maltai-300x250.gif

Kimaradt?