Maros megyében a gazdálkodók alig több mint fele kéri a gázolajár-támogatást

A gazdálkodók a Maros Megyei Mezőgazdasági Intervenciós és Kifizetési Ügynökséghez (APIA) fordulhatnak, hogy megkapják a gázolajtámogatást. Ebben a hónapban az előző év utolsó három hónapjára vonatkozó üzemanyag-támogatások odaítélésének utolsó szakaszára kerül sor.

Illusztráció | Forrás: apiamures.ro„Eddig az erre a támogatásra jogosult Maros megyei gazdák kevesebb, mint tíz százaléka jelentkezett, de várhatóan sokkal többen fognak jelentkezni a hónap végéig, a határidő lejárta előtt” – nyilatkozta a Maszolnak Constantin Citirigă, az APIA szóvivője.

Mint fogalmazott, év eleje óta mindössze 28 kérést nyújtottak be az ügynökséghez, de számításaik szerint a kérvényezők száma meg fogja haladni a hónap végéig a 350-et is. Hozzátette, adatbázisuk szerint a támogatásra 612 gazda jogosult, azonban az eddigi tapasztalatok szerint ennek csak alig több mint fele fogja letenni a kérést.

A támogatás az üzemanyag jövedéki adójának értékét, azaz literenként körülbelül 1,5 lejt térít meg a gazdálkodóknak, amennyiben azt dokumentálják, és mezőgazdasági célra használják fel. Az igényléseket elektronikus formában is elküldhetik a gazdák a Maros Megyei Mezőgazdasági Intervenciós és Kifizetési Ügynökség e-mail-címére (apia.mures@apia.org.ro). A kérvényeket január 31-ig lehet benyújtani.

Kapcsolódók

Kimaradt?