Képzési programjaiba várja az erdélyi fiatalok jelentkezését a Mathias Corvinus Collegium (X)

Egyedülálló tehetséggondozás, speciális tudás, összetartó közösség és maradandó élmények – ezt kínálja a diákoknak a Mathias Corvinus Collegium (MCC). Idén Erdély több városában is elindult a jelentkezési időszak az ingyenes, iskola mellett végezhető képzésekre. Az MCC erdélyi Középiskolás Programja (KP) június 13-ig várja a 9–12. évfolyamos középiskolások, a  Fiatal Tehetség Programja (FIT) augusztus 30-ig a 4. osztályos diákok jelentkezését. Kolozsváron tanuló, ősszel második évüket kezdő egyetemisták június 13., vasárnap éjfélig adhatják be pályázatukat a Kolozsvári Egyetemi Program (KEP) szeniorképzésére.

Az erdélyi Középiskolás Program (e-KP) és a Fiatal Tehetség Program (FIT) az országban egyedülálló módon komplex tehetséggondozást kínál közép- és általános iskolás diákoknak. Az e-KP alapvetően e-learning alapú képzéseit havonta egy országos, személyes készségfejlesztő nap egészíti ki, valamint képzési alkalmak, tehetségtáborok, tanulmányi kirándulások, angol és román nyelvi kurzusok is színesítik a programkínálatot. Olyan  kurzusokon vehetnek részt, mint a modern kori történelem, nemzetközi kapcsolatok, közgazdaságtan, pszichológia, jog, irodalom, valamint magyar és angol nyelvű íráskészség-fejlesztés.

A FIT játékos oktatás keretein belül általános iskolás diákoknak nyújt különleges ismereteket. A félév során belepillantanak a robotika világába, tanulnak a művészet és a matematika kapcsolatáról, kísérleteznek, tudatos internethasználati képzésben részesülnek, és formálódik az ökológiai és pénzügyi látásmódjuk is.

Az e-KP és a FIT tevékenységei idén szeptembertől az alábbi városokban érhetők el: Arad, Csíkszereda, Kolozsvár, Marosvásárhely, Nagyvárad, Sepsiszentgyörgy, Szatmárnémeti, Székelyudvarhely (utóbbi kizárólag a középiskolás program esetében).

Az MCC Kolozsvári Egyetemi Programjának (KEP) szeniorképzése kétéves tehetségprogram, ahol közösségbe szerveződhetnek a humán és reál tudományok tehetséges hallgatói, becsatlakozhatnak különböző szakmai projektekbe, és tovább gazdagíthatják tudásukat. A képzés ingyenes! A felvételi eljáráson sikeresen továbbjutó hallgatók térítésmentesen képezhetik magukat, és igényelhetnek szállást az intézmény bentlakásában.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Az MCC budapesti központú, 25 éve működő tehetséggondozó intézmény, amely Kárpát-medence-szerte nyújt a hagyományos iskolarendszeren túlmutató, ingyenes, közösségi célokat szolgáló képzéseket az általános és középiskolás korú fiataloktól kezdve egészen a felsőoktatásban tanuló vagy már diplomás korosztályig. Az MCC ez év októberében 14 magyarországi helyszínen lesz jelen képzéseivel és összesen 23 magyarok lakta településen a Kárpát-medencében. Célja, hogy néhány éven belül 35 városban gondozza a tehetséges magyar fiatalokat.

banner_fqCTjirk_Double Rise 3oo.jpg
banner_slFPWcPP_WhatsApp Image 2021-07-23 at 15.48.23 79o.jpg

Kapcsolódók

Kimaradt?