A Daciánál is bekavar az Olt-völgyének a lezárása

A cégvezetés szerint heti 50 ezer dolláros pluszköltséggel jár és a termelést is hátráltatja.

Nehezségeket és pluszköltséget okoz az Olt-völgyének a lezárása a legnagyobb hazai autógyártónak. Az Automobile Dacia vezetősége nehezményezi, hogy az illetékesek nem értesítették őket idejében a fontos műút lezárásáról.Fotó: Agerpres

„Most tudtuk meg, mint mindenki más” – idézi az economica.net Mihai Bordeanut, a vállalat vezérigazgatóját. Becslései szerint az útlezárás heti 50 ezer eurós veszteséget okoz a cégnek és mintegy kétórás késést a termelésben.

Bordeanu emlékeztetett rá, havonta mintegy 600 kamionnyi alapanyag és alkatrész érkezik az Olt-völgyén keresztül a cég mioveni-i gyárába, további 150 pedig Bulgáriából. Az útlezárás gondot okoz a legyártott gépkocsik elszállítását illetően is.

„Nem tudom, hogy rendelkezünk-e nagyobb vasúti szállítási kapacitással. Intézkedünk, számításokat végzünk” – nyilatkozta Mihai Bordeanu. Elmondása szerint a jelenlegi helyzetben az egyetlen pozitívum az, hogy augusztusban az üzem néhány hétre leáll a szokásos műszaki felülvizsgálat miatt.

Az év első öt hónapjában az Automobile Dacia 145 493 személygépkocsit gyártott, a termelés jelentős részét exportálták.

A Románia egyik legfontosabb és legforgalmasabb közútjának számító DN 7-es egyik szakasza augusztus 8-ig lesz lezárva, hogy elvégezhessék a Nagyszeben és Pitești közti autópálya megépítéséhez szükséges erdőírtást.  

Kapcsolódók

Kimaradt?