Áprilisban is ők kapták a legnagyobb fizetést

Áprilisban szintén az IT-szektor alkalmazottai kapták a legnagyobb nettó fizetést - tájékoztat az Országos Statisztikai Hivatal.

Az IT-szektorban dolgozók áprilisban átlagban nettó 6437 lejt (nominálbér) vihettek haza. Ugyanakkor bérük valamivel, 0,7 százalékkal csökkent az előző hónaphoz képest. A legkevesebb fizetést áprilisban a hotelek és az éttermek alkamazottai kapták, nettó 1.563 lejt.

Áprilisban a bruttó nominálbér 4.512 lej volt, ez 0,5 százalékos növekedést jelent májushoz képest. Ez nettóban 2713 lejt jelent, 9 lejjel többet az előző hónaphoz képest.

Márciushoz képest a legnagyobb arányban a gáz- és kőolaj kitermelők bére emelkedett, bruttó 23 százalékkal. A legnagyobb mértékben a dohányipar alkalmazottainak jövedelme csökkent, 33 százalékkal. A bércsökkenés a különböző juttatások, prémiumok, ünnepekkor adott fizetés-kiegészítés elmaradásával magyarázza a statisztikai hivatal.

A közalkalmazottak, leginkább a tanügyben dolgozók bére áprilisban szintén csökkent (1,8 százalékkal) az előző hónaphoz képest.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?