Akadálymentesítik a forgalmat: új parkolókat alakítanak ki Mezőbándon

Legutóbbi ülésén a Maros Megyei Tanács jóváhagyta két új parkoló munkálatainak finanszírozását Mezőbándon. Megépítésük akadálymentesíti a Marosvásárhely-Mezőbánd-Radnót közötti megyei út forgalmát.

Mezőbándon két jelöletlen parkoló is használatban van, amelyek a Marosvásárhelyt és Radnótot összekötő 152A jelzésű megyei út, valamint a 151A jelzésű megyei út kereszteződésének közelében találhatók, és több közintézményt és kereskedelmi egységet is kiszolgálnak, így a mezőbándi önkormányzatot, a művelődési otthont, a fogorvosi rendelőt, a rendőrséget, a postát, az APIA központot, a katolikus templomot, egy tömbházat és három üzletet.

A parkolóhelyhez való behajtás nehézsége miatt a gépkocsik az úttesten állnak, amíg le tudnak térni, és így akadályozzák a forgalmat. A közúti baleseteket megelőzése érdekében a megyei tanácsosok jóváhagyták a két parkoló rendezési munkálatainak finanszírozását, illetve a szükséges közlekedésbiztonsági munkálatok elvégzését. A munkálatok időtartama 4 hónap, értéke pedig 662 535 lej.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?