Tavaly jelentősen nőttek az ipari megrendelések

Tavaly csaknem 13 százalékkal nőttek az ipari megrendelések az előző évhez mérten - közölte pénteken az országos statisztikai intézet.

A növekedés főleg a tartós használati ipari cikkeknek köszönhető, amelyek  megrendelései több mint 27 százalékkal nőttek. Decemberben az új ipari megrendelések csaknem 15 százalékkal bővültek az előző év tizenkettedik hónapjához képest, ugyanakkor novemberhez mérten 12,5 százalékkal estek vissza.

A statisztikai intézet szintén pénteken közölte, hogy az iparvállalatok árbevétele 11,7 százalékkal nőtt tavaly az előző évhez mérten. Decemberben 11,4 százalékos volt az éves növekedés, ugyanakkor novemberhez képest 12,2 százalékkal csökkent az iparvállalatok árbevétele.

A statisztikai intézet hétfőn közli az ipari termelés decemberi és a tavalyi egész évre vonatkozó adatait. A tavalyi első tizenegy hónapban 8,3 százalékkal nőtt az ipari termelés.

Az ipar tavaly ismét jól teljesített, hiszen a belföldi fogyasztás után a második fő hajtóereje volt a várható 6-7 százalékos gazdasági növekedésnek.

banner_fX8C1fFi_KUK_Webbanner_300x250_ANIM_UJ.gif
banner_yJD1hpjB_KUK_Webbanner_970x250_ANIM_UJ.gif
banner_fZuguXC4_KUK_Webbanner_728x90_ANIM_UJ.gif

Kapcsolódók

Kimaradt?