Ennyi autópálya építését ígéri jövőre a miniszter

2018-ban legalább 156,59 kilométer autópálya készül el –  ígérte csütörtökön Felix Stroe szállításügyi miniszter a parlament költségvetési bizottságainak együttes ülésén a tárca jövő évi költségvetésének vitáján.

A tervek szerint a Ploieşti–Bukarest sztráda három kilométeres fővárosi befutó szakasza, a Marosugra–Marosvásárhely és a Marosugra–Aranyosgyéres szakasz, a gyalui csomópont, valamint a Lugos–Déva és a Szászsebes–Torda sztrádaszakasz készül el jövőre.Fotó forrása: a szállításügyi minisztérium Facebook-oldala

A tárca jövő évi költségvetése 9,132 milliárd lej költségvetési és 30,9 millió lej kötelezettségvállalási előirányzatból tevődik össze, ebből 4,754 milliárd lejt fordítanak beruházásokra. A vasúti hálózat modernizálásába 1,33 milliárd lejt ruháznak be, a metróhálózatot 779,94 millió lejből bővítik, a hajózásra 609,027, a légi közlekedésre 41,1 millió lej jut. A tárca költségvetésében 480 millió lejt különítettek el különböző társadalmi kategóriák utazási kedvezményeinek biztosítására. 

Kapcsolódók

Kimaradt?