Visszavezetnék a versenytárgyalásokat megóvó vállalatok számára az óvadékot

A kormánynak szándékában áll visszavezetni egy bizonyos óvadék befizetését a versenytárgyalások eredményeit megóvó vállalkozások számára - jelentette be csütörtökön Piatra Neamţon Marius Nica, európai alapokért felelős miniszter. Nica azt nyilatkozta egy sajtótájékoztatón, hogy a kormány tagjai elemzik az intézkedést, amelyet már az év végén bevezethetnek. 

"Kormányszinten van egy elemzésünk, és nagyon komolyan fontolgatjuk annak a lehetőségét, hogy újra bevezessünk egy óvadékot, amelyet azoktól kérünk, akik óvást nyújtanának be. Tudják nagyon jól, hogy már volt érvényben ilyen intézkedés. Alkotmányellenesnek minősítették, de avégett, hogy miként tartod vissza a befizetett összeget, nem amiatt, hogy helyben befizeti az összeget, amikor megóvja a közbeszerzési eljárást" - magyarázta Nica. 

Paul Stănescu miniszterelnök-helyettes Marius Nica európai alapokért felelős miniszterrel vett részt a Helyi Fejlesztések Országos Programból és európai uniós alapokból lehívott 19 szerződés aláírásán, amelyekből a Neamţ megyei infrastruktúrát fogják fejleszteni. 

Kimaradt?